Karamelový pudink s banány

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 115 g Cukr krupice
  • 225 g Perník
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Banány
  • 6 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 896 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 91 mg
  • Draslík 444.6 mg
  • Vláknina 7210 mg
  • Vitamín A 7210 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku zvolna za stálého míchání svaříme 115g másla, cukr, smetanu a javorový sirup dohladka.

  • 2

    Zapékací formu o rozměrech 20x30cm lehce vymažeme máslem. Rozložíme do ní perník nakrájený na plátky a oloupané, nakrájené banány. Zalijeme smetanovou směsí a posypeme nasekanými ořechy.

  • 3

    Pudink pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

Komentáře k receptu