Vepřová kapsa se sýrem
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 60 g Strouhanka
 - 800 g Vepřová pečeně
 - 500 g Špenát listový čerstvý
 - 180 g Sýr Gruyére
 - 20 g Rozmarýn čerstvý
 - 350 ml Víno bílé
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1069 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 1337 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 278.8 mg
 - Draslík 1510.9 mg
 - Vláknina 8342.5 mg
 - Vitamín A 8342.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.8 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nádivka: očistíme špenát, dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech a krátce povaříme, aby povadl.
 - 
                                2
Vodu ze špenátu slijeme a uchováme. Špenát najemno nasekáme
 - 
                                3
a smícháme s ochucenou strouhankou, slaninou, parmezánem, vejcem česnekem, smetanou, petrželí a rozmarýnou. Je-li nádivka příliš suchá, přilijeme trochu vína nebo vody z vaření špenátu.
 - 
                                4
Do masa uděláme kapsy a naplníme. Dáme je do pekáče a zalijeme vínem. Přikryjeme a asi 50 minut podusíme v předehřáté troubě při 160°C.
 - 
                                5
Pekáč vyndáme z trouby a zvýšíme teplotu trouby na 220°C. Výpek podlijeme vínem. Na kotlety klademe plátky sýra a mísu vrátíme do trouby, 10-15 minut zapékáme, až se sýr roztaví. Podáváme horké.