Zelné placky s uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelí kysané
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 663.3 mg
  • Vláknina 10662 mg
  • Vitamín A 10662 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme brambory, pak je jemně nastrouháme, dáme do mísy a slijeme z nich přebytečnou vodu. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Kysané zelí necháme odkapat a přidáme k bramborám. Doložíme mouku, vejce, podle chuti sůl s cukrem, pepř, prolisovaný česnek, kmín, drobně pokrájené vařené uzené maso, hořčici a majoránku. Směs v míse dobře promícháme.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme olej. Malou naběračkou nabereme těsto, dáme ho na rozpálený olej, stěrkou těsto rozetřeme a upravíme na placku. Smažíme dozlatova z každé strany přibližně 3 minuty.

  • 3

    Placky podáváme horké i studené.

Komentáře k receptu