Zelné placky s vepřovými škvarky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Vepřové škvarky
  • 500 g Zelí kysané
  • 150 g Brambory
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.06 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 348.8 mg
  • Vláknina 5787.2 mg
  • Vitamín A 5787.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě brambory omyjeme, vložíme do menšího hrnce, zalijeme 3 dl vody a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy. Pomeleme vepřové škvarky s oloupaným česnekem, přidáme je do mísy k bramborám. Kysané zelí vymačkáme ze šťávy, pokrájíme na menší kousky a vložíme do mísy k bramborám. Přidáme sůl, majoránku, kmín, pepř, promícháme. Těsto by nemělo být tuhé. Lžící vykrojíme malé hromádky, které dáme na pomoučený vál. Z každé hromádky těsta utvoříme placičku o síle asi 0.5 mm. Pokládáme je do pánve na rozpálený olej a smažíme dozlatova z každé strany. Podáváme horké.

Komentáře k receptu