Srnčí kýta dušená v pivu se šípkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 g Srnčí kýta
  • 50 g Cukr krupice
  • 160 g Marmeláda šípková
  • 70 g Perník
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 80 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Badyán
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.5 polévková lžíce Koření Zvěřina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 19.4 mg
  • Vláknina 1431.5 mg
  • Vitamín A 1431.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu bez kosti zbavíme blan a tuku a obalíme v koření na divočinu. Cibuli nakrájíme na kolečka, perník nastrouháme, badyán rozdrtíme.

  • 2

    Kýtu ze všech stran osmažíme na rozpáleném másle s olejem, osolíme, přidáme cibuli, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Je-li třeba, během dušení přilijeme horkou vodu.

  • 3

    Měkké maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Do šťávy vmícháme mouku, šípkovou marmeládu, badyán, vodu, citronovou šťávu, cukr a strouhaný perník. Omáčku dobře provaříme a přecedíme.

  • 4

    Maso před podáváním nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu