Dušená srnčí kýta s lesními plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Borůvky
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Maliny
  • 50 g Mrkev kořen
  • 120 g Slanina vepřová
  • 50 g Ostružiny
  • 50 g Petržel kořen
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 600 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 kg Srnčí kýta
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 970 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 32.4 mg
  • Draslík 755 mg
  • Vláknina 27730.6 mg
  • Vitamín A 27730.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a maso nakrájíme na plátky, kořenovou zeleninu na nudličky, slaninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V kastrole na oleji zpěníme slaninu s cibulí, přidáme zeleninu a koření. Poté vmícháme maso, vše osmažíme, zalijeme vodou, vmícháme rajčatový protlak, sůl a pod poklicí maso dusíme, až je měkké.

  • 3

    Udušené maso vyjmeme, do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky. Vmícháme ovoce, cukr a provaříme alespoň čtvrt hodiny. Na závěr v omáčce necháme prohřát maso.

Komentáře k receptu