Srnčí hřbet dušený na černém pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Bobkový list
  • 8 ks Jalovec
  • 1 kg Srnčí maso
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 156.2 mg
  • Draslík 885.4 mg
  • Vláknina 177.6 mg
  • Vitamín A 177.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí hřbet vykostíme, odblaníme, nakrájíme na kostky a promícháme s drceným jalovcem, solí a pepřem. Slaninu nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Maso osmažíme na másle, přidáme bobkový list, slaninu, promícháme, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Na závěr ochutíme citronovou šťávou, cukrem a chvilku povaříme.

Komentáře k receptu