Bramborová paštika s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 150 g Sýr kozí
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 843 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 487.4 mg
  • Draslík 741.3 mg
  • Vláknina 6851.8 mg
  • Vitamín A 6851.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oloupeme, pokrájíme na kostky, uvaříme v 1 l vody se solí a kmínem doměkka.

  • 2

    Omytou petrželku drobně pokrájíme (2 lžíce). Vejce dáme do 0.5 l vody s 1 lžičkou soli a uvaříme natvrdo. Vaříme je 8-10 minut, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim 2 lžíce másla, 0.5 dl ohřáté smetany, petrželku s pepřem a vše dobře promícháme. Brambory rozdělíme na 3 díly.

  • 4

    Ve 2 dl smetany si rozmícháme hořčici a 0.5 lžičky soli.

  • 5

    Menší zapékací misku vymažeme máslem (1.5 lžíce). Na dno rozložíme 1/3 brambor, na ně poskládáme plátky ze 3 vajec, znovu dáme vrstvu brambor a na ni položíme plátky zbývajících vajec. Zakončíme poslední vrstvou brambor. Vše zalijeme připravenou smetanou, povrch posypeme nastrouhaným kozím sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 160°C přibližně 25 minut dozlatova.

  • 6

    Každou porci paštiky podáváme posypanou pokrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu