Bramborová smetanová paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 22.9 mg
  • Draslík 634 mg
  • Vláknina 8139.8 mg
  • Vitamín A 8139.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem uvaříme brambory, oloupeme je a necháme na chladném místě.

  • 2

    Druhý den brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a obě smíchané smetany. Vše promícháme na kaši, která má být krémová. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Hotovou paštiku posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu