Smažené karbanátky dušené v pivu
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
 - 60 g Slanina vepřová
 - 600 g Maso mleté - mix
 - 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 407 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 153.9 mg
 - Draslík 79.6 mg
 - Vláknina 2276.1 mg
 - Vitamín A 2276.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce.
 - 
                                2
V míse smícháme mleté maso, slaninu, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, citronovou šťávu, vymačkané rohlíky a strouhanku. Vlhkýma rukama tvoříme z hmoty karbanátky a smažíme na másle s olejem. Poté karbanátky přeložíme na talíř a výpek rozšleháme s pivem, přivedeme k varu, vložíme zpět karbanátky a pod poklicí dusíme zhruba čtvrt hodiny.