Telecí karbanátky smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Vepřové maso tučné
  • 500 g Telecí plec
  • 1 ks Mléko polotučné
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2015 kcal
  • Sacharidy 273 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 97939 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 316.4 mg
  • Draslík 574.6 mg
  • Vláknina 21771 mg
  • Vitamín A 21771 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrájené žemle namočíme v mléce a vymačkáme.

  • 2

    Oboje maso očistíme, rozkrájíme na kostky a umeleme spolu se žemlemi. Směs osolíme, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, dva žloutky a řádně rozmícháme. Bílky rozšleháme s mlékem.

  • 3

    Na prkénku posypaném moukou tvarujeme karbanátky, omočíme je v bílcích, obalíme ve strouhané housce. Opečeme je po obou stranách na rozehřátém tuku.

Komentáře k receptu