Indické kebaby
Suroviny
- 750 g Jehněčí plec
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Koriandr celý
 - 1 kávová lžička Fenyklová semínka
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Skořice celá
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 123.8 mg
 - Draslík 684.4 mg
 - Vláknina 13782.8 mg
 - Vitamín A 13782.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmixujeme dohromady zázvor, bobkový list, semínka koriandru, skořici, sůl, mleté chilli a semínka fenyklu. Tuto směs smícháme v míse s garam masalou, kurkumou, olejem a citronovu šťávou.
 - 
                                2
Maso pokrájíme na plátky a necháme marinovat v míse se směsí cca hodinu. Poté je rozložíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut.
 - 
                                3
Napícháme vždy 3 kusy na grilovací jehlu, ozdobíme citronem a podáváme horké.