Vepřová játra na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Játra vepřová
  • 100 g Žampiony - sterilované
  • 50 g Kapie sterilovaná
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 351.2 mg
  • Draslík 383.3 mg
  • Vláknina 2463.2 mg
  • Vitamín A 2463.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.9 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra umyjeme, odblaníme, nakrájíme na tenké plátky a na pánvi v rozpáleném oleji opečeme.

  • 2

    Přidáme na kolečka nakrájený česnek, pepř, žampiony, kapii, zalijeme vínem a chvilku podusíme.

  • 3

    Hotová játra před podáváním osolíme a dochutíme šťávou z citrónu.

Komentáře k receptu