Vepřová játra na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 500 g Játra vepřová
  • 100 ml Víno červené
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 377.2 mg
  • Draslík 569.8 mg
  • Vláknina 8328.5 mg
  • Vitamín A 8328.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na tenké nudličky (nebo nastrouháme na jemno) a osmažíme je na oleji. Přidáme játra – očištěná a nakrájená na nudličky. Opečeme a zaprášíme moukou.

  • 2

    Poté přidáme víno a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem a balsamicem a dusíme 20 minut doměkka, podle potřeby podléváme vodou nebo dalším vývarem.

  • 3

    Podáváme ozdobené petrželkou.

Komentáře k receptu