Mrkvový pudink se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Mrkev kořen
  • 30 g Strouhanka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 120 g Cukr moučkový
  • 0.25 ks Citrony
  • 0.25 ks Pomeranče
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 477.8 mg
  • Draslík 152.5 mg
  • Vláknina 1992.4 mg
  • Vitamín A 1992.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme, omyjeme, nastrouháme a smícháme se strouhankou. V míse rozmícháme máslo, přidáme cukr, strouhanou pomerančovou i citronovou kůru, šťávu z citronu, žloutky a těsto třeme cca 15 minut. Poté za stálého míchání přiléváme smetanu, vmícháme připravenou mrkev a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový pudink vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu