Cuketo-mrkvové lívance s tvarohovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Borůvky
  • 500 g Cuketa
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 20 g Droždí
  • 100 g Džem borůvkový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 2 špetka Sůl
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.15 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 157.7 mg
  • Draslík 514.5 mg
  • Vláknina 10982.5 mg
  • Vitamín A 10982.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh si vyšleháme se smetanou, práškovým cukrem, s jedním sáčkem vanilkového cukru a rozmačkanými omytými borůvkami, krém uložíme do chladničky.

  • 2

    Cuketu s mrkví oloupeme a omyjeme. Cuketu rozkrojíme, zbavíme semínek a jemně nastrouháme. Mrkev též jemně nastrouháme.

  • 3

    Do mísy dáme vlažné mléko. Přidáme rozdrobené droždí, cukr, zašleháme 2 žloutky a sůl, po částech vmícháme mouku. Nakonec přimícháme cuketu s mrkví. Z bílků vyšleháme tuhý sníh s vanilkovým cukrem a zlehka ho přimícháme do těsta.

  • 4

    Těsto by mělo být řidší. Necháme ho na teplém místě vykynout přibližně 15 minut.

  • 5

    V lívanečníku na rozpálený tuk malou naběračkou nalijeme těsto, mírně pohybem pánve těsto rozlijeme, malé lívance smažíme po obou stranách dozlatova.

  • 6

    Teplé lívance potřeme džemem, na každý ozdobně nastříkáme tvarohový krém a podáváme.

Komentáře k receptu