Játra telecí ve vinné omáčce
Suroviny
- 125 g Anglická slanina
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Celer - nať
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Játra telecí
 - 3 ks Rajčata
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Víno červené
 - 1.5 dl Hovězí vývar základní
 - 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 875 mg
 - Bílkoviny 86 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 1360.6 mg
 - Draslík 1576.7 mg
 - Vláknina 3571.6 mg
 - Vitamín A 3571.6 mg
 - Vitamín B6 4.1 mg
 - Vitamín B12 0.2 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra otřeme, osolíme, opepříme a obalíme lehce v mouce. Přebytečnou mouku z nich setřeseme. Rozehřejeme v pánvi olej a máslo a játra smažíme po obou stranách. Poté je vyndáme a dáme na talíř, zakryjeme a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Do tuku v pánvi přidáme pokrájenou cibuli, celer a slaninu. Smažíme, přilijeme červené víno, hovězí vývar, šalvěj, worchester, nové koření, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 4 minuty.
 - 
                                3
Každou čtvrtku rajčete překrojíme ještě na polovinu. Přidáme je do omáčky a povaříme 3 minuty.
 - 
                                4
Játra podáváme přelitá omáčkou.