Polníček se slaninou a bramborovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 80 g Brambory
  • 200 g Salát Polníček
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 0.7 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 262.3 mg
  • Draslík 500.2 mg
  • Vláknina 1066.3 mg
  • Vitamín A 1066.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bramboru omyjeme a pod pokličkou vaříme 20 minut. Slijeme a necháme částečně vychladnout.

  • 2

    Očištěný polníček omyjeme a osušíme. Salát rozdělíme na talíře.

  • 3

    Uvařenou bramboru rozmačkáme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, ocet, 2 lžíce oleje, sůl a pepř. Vše rozšleháme metlou.

  • 4

    V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Vsypeme do mísy a necháme na teplém místě.

  • 5

    Ve výpeku na pánvi usmažíme volská oka, osolíme je a opepříme.

  • 6

    Polníček na talířích pokapeme bramborovým dresinkem a posypeme osmaženou slaninou. Vedle každé porce salátu položíme volské oko.

  • 7

    Ihned podáváme, vhodně doplníme čerstvým chlebem nebo sýrem.

Komentáře k receptu