Polníček se slaninou a bramborovým dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 496 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 262.3 mg
 - Draslík 500.2 mg
 - Vláknina 1066.3 mg
 - Vitamín A 1066.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bramboru omyjeme a pod pokličkou vaříme 20 minut. Slijeme a necháme částečně vychladnout.
 - 
                                2
Očištěný polníček omyjeme a osušíme. Salát rozdělíme na talíře.
 - 
                                3
Uvařenou bramboru rozmačkáme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, ocet, 2 lžíce oleje, sůl a pepř. Vše rozšleháme metlou.
 - 
                                4
V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Vsypeme do mísy a necháme na teplém místě.
 - 
                                5
Ve výpeku na pánvi usmažíme volská oka, osolíme je a opepříme.
 - 
                                6
Polníček na talířích pokapeme bramborovým dresinkem a posypeme osmaženou slaninou. Vedle každé porce salátu položíme volské oko.
 - 
                                7
Ihned podáváme, vhodně doplníme čerstvým chlebem nebo sýrem.