Salát polníček se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Salát Polníček
  • 200 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
  • 150 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 3 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 271.5 mg
  • Vláknina 1765.3 mg
  • Vitamín A 1765.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové listy omyjeme, vodu setřepeme, listy osušíme. Sýr nakrájíme na kostičky. Kerblík a jarní cibulku omyjeme, vodu setřepeme (případně osušíme). Cibulku pokrájíme na kroužky, lístky kerblíku otrháme, odložíme.

  • 2

    Prorostlou uzenou slaninu rozkrájíme na proužky, v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji (1 lžíce) vysmažíme do zlatova.

  • 3

    Salát v míse dobře promícháme s kerblíkem a sýrem.

  • 4

    V misce vyšleháme olej s pikantní hořčicí, octem, solí, pepřem, zálivku vlijeme do salátu a znovu promícháme.

  • 5

    Rozdělíme na talíře, ozdobíme slaninou, pokapeme omastkem ze slaniny a podáváme.

Komentáře k receptu