Zapečené brambory s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Smetana sladká 12%
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 599.6 mg
  • Vláknina 7431.3 mg
  • Vitamín A 7431.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Totéž uděláme s vejci. Nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova. Pekáček vymažeme máslem po celé ploše včetně boků. Na dno rozložíme brambory, osolíme, rozvrstvíme polovinu osmažené cibule a plátky vajec. Totéž zopakujeme ještě jednou a navrch poklademe samotné plátky brambor. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby na 15 minut. Když se vytvoří na povrchu kůrka, je pokrm hotový.

Komentáře k receptu