Vepřové řízky pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Tabasco
  • 1.5 dl Pomerančová šťáva
  • 0.03 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 576.7 mg
  • Vláknina 4340.5 mg
  • Vitamín A 4340.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hliníkovou fólii dáme na talíř a položíme na ni vepřové maso, osolíme a opepříme ho.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi pomerančovou marmeládu, pomerančovou kůru a šťávu, tabasco a vinný ocet a mícháme, dokud se marmeláda nerozpustí. Směs přelijeme přes maso a zabalíme fólií, aby nevytékala šťáva. Maso ve fólii zapékáme na grilu 25 minut a občas balíček obrátíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou papriku a 4 minuty smažíme.

  • 4

    Vyndáme z fólie maso, položíme na rošt a šťávu z fólie přidáme do pánve s omáčkou. Vepřové maso opékáme dalších 20 minut za občasného obracení.

  • 5

    Smícháme v misce solamyl s trochou pomerančové šťávy. Přidáme ji do omáčky se zbývající vypečenou šťávou. Povaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 6

    Vepřové maso pokrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu