Pikantní vepřové řízky se zeleninovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 840.6 mg
  • Vláknina 3225.8 mg
  • Vitamín A 3225.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a příčně nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme lžíci másla, krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli, pak přidáme okurky a opět krátce smažíme. Přisypeme rajčata, směs opepříme a osolíme, promícháme, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme na mírném ohni.

  • 3

    Kopr omyjeme, necháme okapat, nasekáme nadrobno a vmícháme na konci dušení do zeleninové směsi.

  • 4

    Vepřové řízky omyjeme, osušíme, opepříme, osolíme a potřeme tenkou vrstvou hořčice.

  • 5

    V druhé pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, řízky na něm 5 minut smažíme na středním ohni. Během smažení je jednou obrátíme.

  • 6

    Usmažené řízky podáváme s dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu