Medailónky vepřové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 1 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Vývar drůbeží
  • 1.5 dl Mošt jablečný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 929.9 mg
  • Vláknina 4702.8 mg
  • Vitamín A 4702.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na medailonky, zbavíme tučných kousků a každý kousek převážeme po obvodu nití, aby držel kulatý tvar. Dáme stranou na později.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cukr a smažíme do zlatova. Do pánve přidáme maso a z každé strany smažíme 2 minuty. Přidáme jablečný mošt, vývar a šalvěj. Přivedeme k varu a povaříme 20 minut.

  • 3

    Z jablek vykrájíme jadřince a pokrájíme každé na 8 dílků. Omočíme v citronové šťávě, aby nezhnědly. Přidáme jablka k vepřovému a promícháme. Osolíme, opepříme a 4 minuty povaříme.

  • 4

    Odstraníme z masa nitě a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu