Medailónky vepřové
Suroviny
- 600 g Vepřová panenka
- 1 kávová lžička Šalvěj sušená
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 dl Vývar drůbeží
- 1.5 dl Mošt jablečný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 7 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 929.9 mg
- Vláknina 4702.8 mg
- Vitamín A 4702.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na medailonky, zbavíme tučných kousků a každý kousek převážeme po obvodu nití, aby držel kulatý tvar. Dáme stranou na později.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cukr a smažíme do zlatova. Do pánve přidáme maso a z každé strany smažíme 2 minuty. Přidáme jablečný mošt, vývar a šalvěj. Přivedeme k varu a povaříme 20 minut.
-
3
Z jablek vykrájíme jadřince a pokrájíme každé na 8 dílků. Omočíme v citronové šťávě, aby nezhnědly. Přidáme jablka k vepřovému a promícháme. Osolíme, opepříme a 4 minuty povaříme.
-
4
Odstraníme z masa nitě a okamžitě podáváme.