Vepřové medailonky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Vepřová panenka
  • 100 g Fazole vařené
  • 500 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Rukola
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 špetka Zázvor celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1212.1 mg
  • Vláknina 8352.5 mg
  • Vitamín A 8352.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Panenku nakrájíme na plátky, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a necháme krátce odležet.

  • 2

    Omyté žampiony nakrájíme na plátky, očištěnou mrkev na tenké proužky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na tenké hranolky.

  • 3

    Mrkev a žampiony krátce orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Poté přidáme uvařené fazole, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a promícháme. Na závěr přidáme brambory a dochutíme sójovou omáčkou.

  • 4

    Maso z obou stran orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 5

    Rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou, dozdobíme rukolou a podáváme.

Komentáře k receptu