Vepřové ražniči s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 8 ks Meruňky
  • 8 ks Švestky
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 840.9 mg
  • Vláknina 5448.8 mg
  • Vitamín A 5448.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na stejně velké kusy, dáme do mísy a přidáme švestky a meruňky.

  • 2

    V jiné misce promícháme olej, pomerančovou šťávu, sůl, pepř a bobkové listy. Marinádou přelijeme maso s ovocem a promícháme. Necháme marinovat 1 hodinu v lednici.

  • 3

    Poté maso s ovocem vyjmeme z marinády (marinádu uschováme na potírání)a s bobkovými listy napichujeme střídavě na jehly. Rošt potřeme olejem a ražniči opékáme 15 minut, občas otočíme a potíráme uschovanou marinádou. Podáváme horké.

Komentáře k receptu