Salát s kukuřicí a tuňákem
Suroviny
- 175 g Tuňák v oleji
 - 175 g Těstoviny Conchiglie
 - 75 g Pečené papriky nakládané
 - 175 g Kukuřice sladká v nálevu
 - 10 ml Med včelí
 - 15 ml Balsamico ocet
 - 5 ml Hořčice Dijonská
 - 5 ml Ocet vinný červený
 - 60 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 7.9 mg
 - Draslík 134 mg
 - Vláknina 2513.8 mg
 - Vitamín A 2513.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a vychladnout.
 - 
                                2
Zhotovíme zálivku. Smícháme olej s oběma druhy octa. Přidáme hořčici a med. Dochutíme solí a pepřem a znovu promícháme.
 - 
                                3
Zálivku smícháme s těstovinami a rozdrceným tuňákem. Poté přimícháme kukuřici, nakládané pečené papriky nakrájené na drobné kousky a znovu promícháme. Přimícháme polovinu množství pokrájené bazalky, ochutnáme, popřípadě znovu dochutíme. Salát servírujeme vychlazený, navrch nasypeme zbývající bazalku.