Salát s čerstvými hruškami a kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Salát hlávkový
  • 275 g Baby kukuřice
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Kukuřice cukrová
  • 4 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 123 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1730.1 mg
  • Vláknina 36470.2 mg
  • Vitamín A 36470.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kukuřičné klasy uvaříme ve vodě, poté zrníčka nožem oddělíme a naaranžujeme na talíř společně se salátovými listy, hruškami nakrájenými na plátky a rozpůlenými klásky baby kukuřice.

  • 2

    Zakápneme šťávou vylisovanou z citronu, olejem, ochutíme solí a pepřem a podáváme.

  • 3

    Můžeme posypat karamelovým popcornem.

Komentáře k receptu