Pilaf ze skopové plece se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Rýže loupaná
  • 500 g Skopová plec
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 826 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 26.5 mg
  • Draslík 76 mg
  • Vláknina 5097.5 mg
  • Vitamín A 5097.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vlijeme olej, přidáme propláchnutou rýži a osmahneme ji, Osolíme, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 2cm nad rýži. Pod pokličkou dusíme rýži téměř doměkka.

  • 2

    Omyté skopové maso uvaříme v mírně osolené vodě doměkka (můžeme použít tlakový hrnec.)

  • 3

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem ze skopového masa a omáčku chvíli povaříme.

  • 4

    Do rýže vmícháme uvařené maso nakrájené na kostky, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Nakonec pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu