Pilaf ze skopového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 400 g Skopová kýta
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 18.1 mg
  • Draslík 88.3 mg
  • Vláknina 4024 mg
  • Vitamín A 4024 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme s mletou paprikou na rozehřátém sádle v pekáčku.

  • 2

    Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, mírně podlijeme horkou vodou a vložíme do trouby dusit.

  • 3

    Když je maso téměř měkké přidáme přebranou propláchnutou a spařenou rýži, podlijeme asi dvojnásobkem vody a dodusíme, až maso i rýže změknou.

  • 4

    Potom vmícháme do pokrmu strouhaný sýr.

  • 5

    Podáváme se salátem, případně i s chlebem.

Komentáře k receptu