Višňový koláč s čokoládou a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 80 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Višně
  • 50 g Strouhanka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 313.2 mg
  • Draslík 375 mg
  • Vláknina 7696.7 mg
  • Vitamín A 7696.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr prosejeme, smícháme se žloutky a vanilkou, třeme do zhoustnutí. Přidáme nastrouhanou čokoládu, 50 g strouhaných mandlí, tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhanku.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy, poklademe višněmi, posypeme zbytkem mandlí, které na jemno nakrájíme a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 45 minut. Hotový koláč posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu