Jemný pomerančový dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 40 g Cukr moučkový
  • 120 g Cukr moučkový
  • 400 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 3 ks Pomeranče
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 455.9 mg
  • Draslík 263.5 mg
  • Vláknina 5760 mg
  • Vitamín A 5760 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr, žloutky, přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku, vše zlehka promícháme.

  • 2

    Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme máslem. Těsto vložíme do cukrářského sáčku, hladkou trubičkou vytvoříme na plech piškoty. Posypeme je cukrem a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.

  • 3

    Hotové piškoty opatrně sejmeme z papíru, rozložíme na mísu, pokapeme šťávou vymačkanou z pomerančů a žloutkovým krémem, na chladném místě necháme 3 - 4h ztuhnout. Před podáváním můžeme dozdobit ušlehanou smetanou a dílky pomeranče.

  • 4

    Krém: smícháme všechny uvedené ingredience a v míse třeme cca 15 - 20 minut.

Komentáře k receptu