Křupavé nové brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 hrst Kapary sterilované
  • 2 hrst Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 639 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1047.6 mg
  • Vláknina 15110.8 mg
  • Vitamín A 15110.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory dáme vařit na 12 minut. Sceďíme, přepůlíme, přidáme kapary, olivy, bylinky, olej, sůl a pepř.

  • 2

    Promícháme a některé brambory trochu rozmáčkneme.

  • 3

    Na plech s pečícím papírem dáme brambory, 1 lžíci oleje smícháme s octem a zakapeme brambory.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 40 minut.

Komentáře k receptu