Treska plněná šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 100 g Šunka dušená
  • 1000 g Treska aljašská
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 369.6 mg
  • Draslík 1063.2 mg
  • Vláknina 911.3 mg
  • Vitamín A 911.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze 100g másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a necháme vychladnout. Vmícháme žloutky, na kostičky nakrájený sýr, nadrobno nakrájenou šunku, sůl a pepř. Zahřejeme, aby se sýr roztavil a vznikla hladká směs.

  • 2

    Očištěné a omyté tresky urovnáme do zapékací mísy bříškem vzhůru a naplníme je připravenou směsí. Ryby pokapeme rajčatovým protlakem a navrch položíme vločky zbylého másla.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečené tresky posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.

Komentáře k receptu