Telecí kotlety neapolské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 175 g Žampiony čerstvé
  • 8 g Pepř černý celý
  • 400 g Těstoviny Stortelli
  • 175 g Mascarpone
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Telecí kotlety
  • 2.5 l Voda pitná
  • 0.86 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2252 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 120 g
  • Sodík 1856 mg
  • Bílkoviny 188 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 780 mg
  • Draslík 3072.5 mg
  • Vláknina 16638.5 mg
  • Vitamín A 16638.5 mg
  • Vitamín B6 4.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme v pánvi 60 g másla a osmahneme na něm po každé straně kotlety 5 minut. Poté dáme do mísy a udržujeme v teple.

  • 2

    V pánvi osmahneme pokrájenou cibuli a nakrájená jablka na plátky – zbavená jadřinců. Vyndáme z pánve, dáme na talíř a udržujeme teplé.

  • 3

    V pánvi rozpustíme zbývající máslo a osmahneme na něm pokrájené žampiony, celý pepř a estragon. Posypeme vše sezamovými semínky.

  • 4

    Přivedeme v hrnci osolenou vodu k varu, dáme do ní těstoviny a lžíci oleje a vaříme je 10 minut, poté scedíme a dáme do zapékací mísy.

  • 5

    Na další lžíci oleje osmahneme překrojená rajčata a bazalku cca 3 minuty. Na těstoviny nasypeme rozdrobený sýr mascarpone a polijeme zbývajícím olejem. Dáme na ně cibuli, jablka a kotlety a na kotlety dáme žampiony, pepř a šťávu z pánve. Vše obložíme rajčaty a bazalkou a zapékáme v předehřáté troubě 5 minut. Osolíme a opepříme. Podáváme horké.

Komentáře k receptu