Švestková omáčka s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Uzené maso vařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Nové koření celé
  • 2 ks Hřebíček
  • 1.25 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 7 dl Voda pitná
  • 1.5 cl Slivovice
  • 1.5 šálek Švestky
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Povidla švestková
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • 0.5 polévková lžíce Skořice celá
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 971 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 40.4 mg
  • Draslík 157.8 mg
  • Vláknina 4450.1 mg
  • Vitamín A 4450.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme sušené vypeckované švestky, dáme je do rendlíku s 6 dl vody, novým kořením, hřebíčkem, citronovou kůrou, kouskem celé skořice (2–3 cm) a cukrem. Pomalu vaříme asi 35 minut.

  • 2

    Mezitím si v malém kastrůlku rozvaříme 3 lžíce švestkových povidel s 1 dl vody. Ve smetaně si rozmícháme maizenu a smícháme s rozvařenými povidly.

  • 3

    Rozvařené švestky i s tekutinou rozmixujeme dohladka, ale předtím vyjmeme koření. Přivedeme k varu a pomalu za stálého míchání přidáme povidla se smetanou. Krátce, asi 5 minut, povaříme, dochutíme cukrem, máslem, solí a 1,5 cl slivovice.

  • 4

    Plátky uzeného teplého masa rozdělíme na talíře, zalijeme švestkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu