Pravá švestková omáčka z Valašska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 dl Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Povidla švestková
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 0.2 mg
  • Vláknina 94.5 mg
  • Vitamín A 94.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce si dáme rozpustit máslo, přimícháme hladkou mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku.

  • 2

    Za stálého míchání přilijeme 5 dl studené vody, dobře jíšku rozšleháme a pomalu vaříme. Přimícháme švestková povidla, když jsou dobře rozmíchaná, necháme přejít varem a pak omáčku odstavíme. Ochutíme solí a dosladíme.

  • 3

    Omáčku přecedíme přes síto do druhého hrnce, přimícháme rum, 0,5 lžíce másla a podáváme.

Komentáře k receptu