Petrželková majonéza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Petržel - nať
  • 100 ml Olej olivový
  • 200 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 174.7 mg
  • Vláknina 1654 mg
  • Vitamín A 1654 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 20.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru zpracujeme žloutky, hořčici a sůl, přidáme citrónovou šťávu, ocet a olej, které přidáváme postupně.

  • 2

    Zpracujeme, přidáme prolisovaný česnek a petrželku, dochutíme pepřem.

  • 3

    Podáváme vychlazené s lososem.

Komentáře k receptu