Marinovaný celer smažený v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Celer bulvový
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 120 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2964 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 310 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 552.4 mg
  • Vláknina 6478.8 mg
  • Vitamín A 6478.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 31 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrový celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na středně silné plátky. Smícháme citronovou šťávu, olej, sůl a pepř a do marinády vložíme plátky celeru. Pod fólií necháme marinovat zhruba dvě hodiny.

  • 2

    V míse připravíme těstíčko z mouky, oleje, piva, žloutků, soli a vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 3

    V těstíčku namáčíme marinovaný celer a smažíme v rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu