Pomerančové řezy s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 340 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Cukr moučkový
  • 70 g Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Mouka bramborová
  • 2 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 2 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 15 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 375.8 mg
  • Draslík 376.9 mg
  • Vláknina 5208.7 mg
  • Vitamín A 5208.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 107.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr se žloutky a nastrouhanou pomeračovou kůrou, třeme cca 30 minut do zhoustnutí, poté zlehka vmícháme uvařené, studené, prolisované brambory a tuhý sníh, ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy nebo na plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, přelijeme krémem a dozdobíme nakrájeným pomerančem.

  • 3

    Na krém smícháme všechny ingredience a ušleháme. Vložíme do horké vodní lázně, mícháme do zhoustnutí, necháme vychladnout a poté krémem potřeme těsto.

Komentáře k receptu