Tvarohové řezy z kynutého bramborového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Droždí
  • 20 g Cukr moučkový
  • 60 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 50 g Tvaroh měkký
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Rum
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Rozinky tmavé
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 139.7 mg
  • Draslík 258.3 mg
  • Vláknina 4065.6 mg
  • Vitamín A 4065.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme vychladnout. Droždí necháme vykynout v mléce se žloutkem. Mouku prosejeme, vmícháme brambory, rozsekané máslo, nastrouhanou citronovou kůru, cukr a droždí. Vypracujeme těsto a pod vlažným kastrolem necháme vykynout.

  • 2

    Z těsta vyválíme dva stejné obdélníky, jeden složíme na vymazaný plech, potřeme nádivkou, posypeme rozinkami a zakryjeme zbytkem těsta. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Vychladlé těsto potřeme bílkovou polevou, necháme zaschnout a nakrájíme.

  • 3

    Na nádivku umícháme cukr, žloutek a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme tvaroh a sníh ušlehaný z bílku. Zlehka promícháme, potřeme těsto a posypeme rozinkami.

  • 4

    Na polevu mícháme cukr, bílek a rum do zhoustnutí.

Komentáře k receptu