Vepřové kotlety na mrkvích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové kotlety
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.23 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 285 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 98.3 mg
  • Draslík 769.3 mg
  • Vláknina 12959.8 mg
  • Vitamín A 12959.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.9 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, posypeme špetkou soli, špetkou pepře. Naklepeme a na pánvi v rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Na druhou pánev dáme máslo, roztopíme ho a do něj nastrouháme mrkev a na kolečka nakrájený česnek. Přidáme nasekanou cibuli, nastrouhanou petržel, kmín, přilijeme víno a zeleninu pomalu podusíme. Na konci dušení podle chuti pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a a stáhneme ze sporáku.

Komentáře k receptu