Salám se zelím a protlakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory vařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Šunkový salám
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 900 g Zelí hlávkové bílé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 733 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 456 mg
  • Vláknina 10596.7 mg
  • Vitamín A 10596.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrouháme na nudličky, podlijeme vodou a necháme podusit doměkka.

  • 2

    Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme mouku a do hotové jíšky vmícháme protlak, podlijeme vodou ze zelí a krátce povaříme. Jíšku vmícháme do vařeného zelí, osolíme, opepříme a přihodíme na kostičky nakrájený šunkový salám. Dokonale prohřejeme a můžeme podávat, nejlépe s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu