Zelná polévka se salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 12 g Brambory
  • 33 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 167 g Salám jemný
  • 67 g Slanina vepřová
  • 20 g Sůl
  • 0.7 g Pepř černý mletý
  • 0.7 g Kmín celý
  • 333 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 1700 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1440 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 29.9 mg
  • Draslík 212 mg
  • Vláknina 2406.8 mg
  • Vitamín A 2406.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové zelí očistíme a opláchneme. Nakrájíme je na delší trojúhelníky a krátce spaříme.

  • 2

    Syrové brambory opláchneme a nakrájíme je na větší kostky. Společně se zelím je dáme vařit do vývaru.Během vaření přidáme mletý pepř a kmín.

  • 3

    Ve smetaně rozmícháme prosátou mouku a když jsou brambory i zelí téměř měkké, vlijeme ji do polévky.

  • 4

    Potom přidáme mletý pepř, sůl, ocet a za občasného promíchání dobře provaříme.

  • 5

    Slaninu očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a částečně roztavíme. Přidáme k ní na kostičky nakrájený salám, krátce osmažíme a přidáme do polévky.

  • 6

    Hotovou polévku zjemníme máslem, dochutíme solí a ještě provaříme.

Komentáře k receptu