Telecí žebírko na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1500 g Telecí ledviny
  • 30 g Sůl
  • 200 g Tuk
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1488 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 577 mg
  • Draslík 510 mg
  • Vláknina 600 mg
  • Vitamín A 600 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí pečeni (ledvinu) opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírko, mírně naklepeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme (maso musí být propečené i u kosti) a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a mírně je osmahneme. Zastříkneme vývarem a krátce podusíme.

  • 3

    Před koncem dušení šťávu se žampiony přisolíme a zjemníme máslem.

  • 4

    Nakonec žebírko přelijeme šťávou se žampiony.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu