Cibulový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 82 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 184.8 mg
  • Vláknina 4421.3 mg
  • Vitamín A 4421.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, překrojíme a nakrájíme na tenká půlkolečka.

  • 2

    Vložíme je do malého množství osolené, okyselené a oslazené vody s kořením a pod pokličkou vaříme asi 10-12 minut.

  • 3

    Uvařenou cibuli odstavíme z ohně, odkryjeme a necháme vychladnout. Vyjmeme koření a přimícháme olej.

  • 4

    Salát vydrží v přikryté nádobě v chladničce i několik dní.

Komentáře k receptu