Salát ze špekáčků a žampionů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 400 g Špekáčky
  • 200 g Cibule sterilovaná
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 662 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 231.5 mg
  • Vláknina 6201.5 mg
  • Vitamín A 6201.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony slijeme a nakrájíme na plátky stejně jako cibuli a sloupnuté špekáčky a vložíme do mísy. Přimícháme naložené cibulky, osolíme, opepříme a promícháme s připravenou zálivkou.

  • 2

    Na zálivku smícháme pivo s hořčicí, olejem a jemně posekanou petrželovou natí.

  • 3

    Pod fólií necháme salát do druhého dne v chladničce uležet.

Komentáře k receptu