Olomoucké tvarůžky s česnekem marinované v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Feferony
  • 8 ks Tvarůžky olomoucké malé
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 158.2 mg
  • Vláknina 2405.5 mg
  • Vitamín A 2405.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek nakrájíme na plátky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Papriku smícháme s pepřem, tvarůžky rozpůlíme.

  • 2

    Ve směsi koření obalíme tvarůžky, na plátek tvarůžku klademe plátek feferonky, plátky česneku a přikryjeme druhým plátkem tvarůžku. Takto připravené tvarůžky naskládáme do sklenice.

  • 3

    V pivu svaříme papriku a pepř, necháme vychladnout a zalijeme jím tvarůžky tak, aby byly docela ponořené. Poté tvarůžky necháme v chladu několik dní marinovat.

Komentáře k receptu