Chilli s tofu
Suroviny
- 450 g Cibule
- 5 g Sůl
- 3 g Kmín celý
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Fazole červené sterilované
- 625 g Sýr Tofu - uzený
- 20 g Koriandr čerstvý
- 4 g Oregano sušené
- 10 g Chilli paprička zelená
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 34 g
- Sodík 2109 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 840.2 mg
- Vláknina 16465.6 mg
- Vitamín A 16465.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 9.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Umixujeme cibuli, česnek, zelené chilli, koření a oregano.Ve woku 
- 
                                2rozpálíme olej. Přidáme cibulovou směs a dusíme, až začne vonět. 
- 
                                3Přidáme rajčata a vaříme do zhoustnutí. Přidáme vývar a vaříme 5-10 minut (i déle), až základ zhoustne. 
- 
                                4Vložíme tofu, ledvinkové fazole a uschovanou šťávu z rajčat. Vaříme 
- 
                                5a tofu přeléváme omáčkou 5-8 minut, až se tofu prohřeje. Nemícháme, mohlo by se rozpadnout. Okořeníme a podáváme horké, posypané 
- 
                                6koriandrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        