Francouzský chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Kaštany jedlé
  • 120 g Cibule
  • 120 g Celer řapíkatý
  • 250 g Brambory vařené
  • 125 g Strouhanka
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 g Paprika červená
  • 30 g Řeřicha
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 600 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 48.9 mg
  • Draslík 514.8 mg
  • Vláknina 4903.7 mg
  • Vitamín A 4903.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Upečeme kaštany a část nasekáme nahrubo, část jemněji.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, vložíme nakrájenou cibuli, celer a drcený česnek a smažíme 3–5 minut doměkka.

  • 3

    Pánev odstavíme a přidáme kaštany, rozmačkané brambory, strouhanku, vejce, petržel, sójovou omáčku a rajský protlak. Okořeníme a promícháme.

  • 4

    Formu na chlebíček vymažeme máslem, dáme do ní směs a upravíme povrch. Alobalem zakryjeme a pečeme 1 hodinu v troubě na 180 °C, až je povrch pevný.

  • 5

    Vyklopíme, nakrájíme na řezy a ozdobíme řeřichou. Horké servírujeme.

Komentáře k receptu