Ďas mořský na kokosu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 371 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 144 mg
 - Draslík 682 mg
 - Vláknina 975 mg
 - Vitamín A 975 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a zázvor cca 5 minut. Přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, aby se část mléka vypařila a marináda zhoustla a měla konzistenci smetany. Pánev sundáme z ohně a necháme zcela vychladnout. Až marináda vychladne, vmícháme do ní koriandr a vylijeme na talíř.
 - 
                                2
Ryby pokrájíme na kusy a prohřejeme v kokosové směsi s garnáty. Necháme 4 hodiny v lednici.
 - 
                                3
Kusy ryb a garnáty napichujeme střídavě na grilovací jehly a zbývající marinádu vylijeme. Pečeme 15 minut a jehly často obracíme.
 - 
                                4
Okamžitě podáváme.